top of page

Cold Brew ve Cold Drip Nedir?

Cold brew (soğuk dem) ile üçüncü dalga kahvecilerin artmasıyla karşılaşmaya başlasak da, aslında bu yöntem Japonya’da bulunan Hollandalı tüccarlarca 1600lü yıllardan beri kullanılmaktadır. Uzun demleme süresi sonunda sizi buz gibi aromatik bir lezzete ulaştıran yöntemdir.


Soğuk demleme (cold brew), ürünün sıcaklığını değil, kahveyi hazırlama sürecini ifade eder. Kahve çekirdekleri öğütüldükten sonra oda sıcaklığında su ile uzun süre, ortalama 12-20 saat civarı, demlenir. Bu da bize daha yumuşak, daha az asidik ve daha yüksek kafeinli harika bir soğuk kahve serüveninin kapılarını açar. Kullanılan çekirdeklerin ince veya orta boyutta öğütülmesi, cold brewin acı bir tada sahip olmasına sebep olur. Bu yüzden özel olarak çekilmiş, kalın öğütülmüş kahveler kullanılır. Bu sayede çok daha tatlı ve hoş tadım notaları ortaya çıkar.





Cold Brew ile Cold Drip Nasıl Yapılır?


Üç hazneden oluşan cold dripper en iyi sonucu alacağınız yöntemlerden biridir. En üst hazneye buzlu su, ortadaki hazneye öğütümüş filtre kahve koyuluyor ve demlenen kahve en alttaki haznede birikiyor.


Cold brewde 1 lt su için yaklaşık 65 gr kalın öğütülmüş kahve kullanılır ve 12-20 saat arası bir sürede tamamlanır. Yapılışını aşama aşama tek tek inceleyecek olursak;


  1. Cold Dripper’ın orta haznesine, kahve taneciklerinin suya karışmaması için yuvarlak ve düz bir filtre kağıdı koyun. Filtre kağıdının, cam kenarlara iyice yapışması ve kağıt tadının kahveye geçmemesi için demlemeden önce mutlaka kağıdı ıslatın.

  2. Orta hazneye tarttığınız 65 gr kahveyi yerleştirin ve bir kaşık yardımıyla kahveyi düzleyin. Daha sonra az önce kullandığınız filtre kağıdından üç dört tane daha alın ve kahvenin üstünü tamamen bu filtre kağıtlarıyla kaplayın. Bu sayede damlayan su direkt kahveye temas etmez ve her taneciğe eşit şekilde yayılır.

  3. En üst hazneye toplam 1 litre olacak şekilde soğuk su ve buz ekleyin. 500 ml su, 500 gr buz kullanabilirsiniz fakat bu kahvenin aşırı soğuk su yüzünden yanmasına sebep olabilir. Acı tatlardan arınmak için 800 ml soğuk suya 200 gr buz koymanızı tavsiye ederiz.

  4. Ekipmanın suyu damlatma süresini 2-3 saniyede bir damla olacak şekilde ayarlayın.

  5. Tüm su tükendiği zaman alttaki hazneyi alın ve şişelere boşaltın. Dolaba koyup dilediğiniz zaman tüketebilirsiniz.


  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn

COPYRIGHT © 2022

BOOST COFFEE COMPANY TÜM HAKLARI SAKLIDIR.

BOOST DIGITAL

İletişim

Telefon: +90 (554) 372 44 39

Mail: info@boostcoffee.com.tr

Merkez: Kısıklı Mah. Alemdağ Yanyolu Cad. SBK İş Mer. No:5/8 Çamlıca, Üsküdar - İstanbul

Menü

Abone ol

Yeniliklerden haberdar olmak için e-posta listemize kayıt olun!

bottom of page